BIOGRAFIA

Minna Tuuliainen on helsinkiläinen indieartisti, laulaja-lauluntekijä ja ammattimuusikko. Hän säveltää, sanoittaa ja sovittaa suomenkielistä maalailevaa pop/rock/folkkia nimeään kantavalle sooloprojektilleen ja toimii siinä myös laulajana. Minna on julkaissut omakustanteisesti kappaleet ”Koralli” (2019), ”Tuutulaulu” (2020), Matkalla (2021) ja Näkymätön (2022). Artisti julkaisi 29.04.2022 debyytti-EP:n ”Näetkö valon ympärillä?”. EP:n julkaisukeikka oli Helsingissä Tenhossa 4.5.

Minnan laulujen tarinat ova usein haikeita, mutta niiden lopussa on usein jokin eheyttävä tai lohdullinen näkökulma. Toisaalta EP:n kappaleella ”Näkymätön” (2022) tarinan keskiössä on sydäntä särkevä kuvaus laitapuolen kulkijasta, näkymättömästä hahmosta. Mika Roth kirjoitti desibeli-net-sivustolla kappaleesta: ”Ajankohtaisessa kappaleessa on draamaa ja tragediaa, joka herättää toivottavasti ajatuksia” (Mika Roth, desibeli.net, 2022). Pääset lukemaan arvostelun tästä.

Minnan yhtyeessä soittava Tuomas Ruokonen (rummut), Heikki Selamo (kitara), Kalle Outila (kitara), Unto Luoto (piano) ja Pauli Pétas (basso). Minnan kappaleita on ollut tuottamassa artistin itsensä ja rumpali Tuomas Ruokosen lisäksi äänittäjä-miksaaja-tuottaja Roni Ylhäinen.

Minna on valmistunut ammattimuusikoksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta 2019 ja Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta 2013. Artisti tekee keikkoja myös freelancermuusikkona. Hänet on nähty esiintymässä esimerkiksi Samuli Putron taustakuorossa Savoy Teatterissa (2019), Emma Gaalassa (2020) ja Putro50-konserttikiertueen kahdella keikalla Musiikkitalolla (2020), Sointi Jazz Orchestran ”Tiernapojat” laulunäytelmässä (yksi neljästä solistista aikavälillä 2014-2017), tähtivierailijana Cafe Ursulan jazzillalisilla jo edesmenneiden Klaus Järvisen ja Claes Anderssonin yhtyeessä (2012 ja 2013) ja UMO Jazz Orchestran kanssa (yksi kuudesta finalistista Umon Kyky 2012-kilpailussa).

Valokuva Astrid Mannerkoski